(Hadım sözcüğü benim tabirim değil, aynen böyle verildi haberlerde)
Bugün gazetelere göz atarken okudum, kadın vekillerin girişimi ile bir eylem planı hazırlanmış. Şöyle vermiş gazete:
''Kadın vekiller çocuk istismarcılarına karşı bir eylem planı hazırladı. Bu eylem planıyla birlikte, tecavüzcünün cinsel istekleri ilaç tedavisiyle sıfır noktasına inecek Çocuklara yönelik cinsel saldırıda bulunanlara şok cezalar geliyor. Hakim karşısına çıkan tacizcilerin, ''Tahrik vardı'' gerekçesine sığınmalarına son vermeyi amaçlayan Eylem Planı'a göre, çocukların hiçbir biçimde suçluyu "tahrik" etmeyeceği görüşü esas alınıyor.''Haksız da sayılmazlar böyle bir cezayı düşünenler. Hiç bir çocuk , hayatını karartacak istismarı hak etmez. Avrupa'da Polonya'da, İngiltere'de ABD'de bazı eyaletlerde bu uygulama varmış. Ayrıca cerrahi bir uygulama olmayıp ilaçla pasifize ediliyormuş suçlular.Cezasının bir bölümünü çekenlere''İster hapis yat ister bu tedavi'' seçeneği sunulacak.Bu bir tedavi midir? Yoksa ceza mıdır? Çok tartışılacak. Çünkü bazı hukukçular ve tıp doktorları şimdiden, tedavinin kişi onayı olmadan uygulanmasının insani olmadığını söylemeye başladılar. Ben bu konuda insani düşünemiyorum demek ki. Bilimsel de düşünemiyorum. Sadece ve sadece çocukları düşünebiliyorum.Tecavüze maruz kalıp hayatı kararan çocukları ve ne yazık ki bundan sonra bu korkunç olayları yaşayacak olan çocukları düşünüyorum. ''Çözüm değil'' diyen hukukçulara ve tıp adamlarına diyorum ki, o halde çözümü söyleyin. Söylemekle de kalmayın, uygulayın..
Bir süre önce Oprah Winfrey'in realite showunda çocukluğunda istismar edilmiş onlarca yetişkin konuk edildi. Yaşamlarının nasıl karadığını göz yaşları içinde anlattılar. Aralarında kişilik bölünmesi ya da başka ağır psikolojik rahatsızlıklar yaşayanlar vardı. Bizde yok mu? Hem de tahmin edilenden çok. Saklanır, asla dile getirilmez ama köyünden kentine her yerde yaşanır bu acılar.
İnsanlık suçlarından en çok kanımı donduranlardan biridir çocuklara tecavüz. Savunmasız ve cinselliğin ne olduğunu
bile bilmeyen çocuklara yapılan bu iğrenç suç en ağır şekilde cezalarla karşılık görmeli bana göre. Sonuç olarak sosyal bir yaranın çözüm arayışlarını o parti, bu parti meselesi olarak görmek istemiyorum. Hiç bir konuda sempati ile bakmadığım iktidar partisinin konuyu ele alması bu düşüncemi etkilemez.Yeter ki bu arayışlar olumlu sonuçlar versin
BU KONUYA KAYITSIZ KALMAYIN ....