REKLAM

Paylaş:
RSS 1.0     RSS 2.0

Toplam bakislar: 2958 - Toplam yanitlar: 7

GONDEREN: asi_krall on 03/17/2011 18:23:03


18-Mart Çanakkale Zaferi Şehitlerimizi Anma Haftası

Çanakkale Savaşları, dünyanın “Hasta Adam” diye yok saymak istediği koca bir devletin var olma mücadelesiydi.
Bu savaşlarda, analarının dilinden düşürmediği kahramanlık hikâyeleriyle büyümüş binlerce askerimiz, düşmanın hain kurşunlarına göğsünü siper etmişti.
Evinde ocağının başındaki kadın, mektep sıralarındaki çocuk, saçları ağarmış yılların yorgunu dede ve nine…
Sahalarda top koşturan futbolcu, hastanede doktor, camide imam, okulda öğretmen… Milletçe beraber yaşadığımız herkesle bu savaşta tek yürek olmuştuk.
Çanakkale Savaşları, bütün savaşlar gibi kayıtlara geçti. Ancak bizim için bu kadar basit değildi.
Düşman komutanları Çanakkale Cephesi’ni çocuk oyuncağı görüyor, İstanbul’a hakim olmanın an meselesi olduğunu düşünüyorlardı. Geri çekilmek zorunda kaldıklarında mağlubiyetlerinin nedeninin top, tüfek olmadığını çok iyi biliyorlardı.
Ne ileri teknolojiye ne de asker ve mühimmat bakımından üstünlüğe sahiptik. Buna rağmen Çanakkale’yi geçirmemiş, can damarımız olan Boğazları teslim etmemiştik.
Bu çok büyük bir zafer, hafızalardan silinmeyecek şanlı bir destandı.

Çanakkale Savaşı, I. Dünya Savaşı sırasında 1915-1916 yılları arasında Gelibolu Yarımadası da Osmanlı Devleti ile İtilaf Devletleri arasında yapılan deniz ve kara muharebeleridir. İtilaf Devletleri; Osmanlı Devleti in başkenti konumundaki İstanbulu alarak boğazların kontrolünü ele geçirmek, Rusyayla güvenli bir tarımsal ve askeri ticaret yolu açmak, Alman müttefiklerinden birini savaş dışı bırakarak İttifak Devletlerini zayıflatmak amaçları ile ilk hedef olarak Çanakkale Boğazı a girmişlerdir. Ancak saldırıları başarısız olmuştur ve iki tarafın da çok ağır kayıplar vermesiyle İtilaf Devletleri geri çekilmişlerdir.






Atatürkün Gelibolu Savaşı da Türk toprakları üzerinde ölen ve mezarları Türk topraklarında bulunan ANZAK asker analarına gönderdiği mesajın yer aldığı anıt, Gelibolu (1934)Canberrada Kemal Ataturk Memorial ve Yeni Zelanda ın Wellingtonun Tarakina Koyu da Ataturk Memorial adlarında anıt dikildi.
Mustafa Kemal Atatürkün 1934 Anzak Kutlamaları sebebiyle gönderdiği mesaj ülkeler arası dostluğu pekiştirmiştir:
"Bu Memleketin toprakları üstünde kanlarını döken kahramanlar! Burada dost bir vatanın toprağındasınız. Huzur ve sükun içinde uyuyunuz. Sizler Mehmetçiklerle yanyana koyun koyunasınız. Uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar! Gözyaşlarınızı dindiriniz. Evlatlarınız bizim bağrımızdadır, huzur içindedirler ve huzur içinde rahat rahat uyuyacaklardır. Onlar bu toprakta canlarını verdikten sonra artık bizim evlatlarımız olmuşlardır."
Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra İngiliz ve Fransız donanmalarının geri püskürtüldüğü 18 Mart, Çanakkale Şehitlerini Anma Günü olarak ilan edilmiştir.









 
 
 
















GONDEREN: Nursel_ on 03/17/2011 18:33:23


tşkller  asi kral  emegine yüregine sağlıkkk

Şehitlerimize ALLAH  rahmet eylesinn cennet

mekanları olsun

Back To Top




GONDEREN: BaSBuG__ on 03/17/2011 19:02:09


YÜCE TÜRK MİLLETİNİ YOK ETMEYE VE TÜRK VATANINI İSTİLAYA KALKIŞAN, DÖNEMİN EN GÜÇLÜ DEVLETLERİNE KARŞI, BÜYÜK TÜRK MİLLETİNİN VE KAHRAMAN TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNİN ÇANAKKALE'DE VERMİŞ OLDUĞU EŞSİZ MÜCADELENİN VE KAZANDIĞIMIZ ZAFERİN 91 NCİ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLAMANIN GURUR VE MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ.

ÇANAKKALE ZAFERİ, HİÇ KUŞKUSUZ SONUÇLARI İTİBARIYLA TARİHİN AKIŞINI VE HERŞEYDEN ÖNEMLİSİ TÜRK ULUSUNUN KADERİNİ DEĞİŞTİREN ÇOK ÖNEMLİ BİR BAŞARIDIR. ÇANAKKALE ZAFERİ, VATANIN BÜTÜNLÜĞÜ VE ULUSUN BAĞIMSIZLIĞI SÖZKONUSU OLDUĞUNDA, TÜRK MİLLETİNİN NELERİ BAŞARABİLECEĞİNİN EN GÜZEL KANITIDIR.

TARİHTE EŞİNE AZ RASTLANIR ÇOK ULUSLU BİR GÜCE KANLARI VE CANLARI PAHASINA DUR DİYEN VE TÜM DÜNYAYA "ÇANAKKALE GEÇİLMEZ" DEDİRTEN BÜYÜK TÜRK MİLLETİ VE ONUN BAĞRINDAN ÇIKAN KAHRAMAN TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ, DÜN ÇANAKKALE'DE OLDUĞU GİBİ, BUGÜN DE, ÇANAKKALE MUHAREBELERİNİ KAZANDIRAN YÜKSEK RUHA SAHİP OLARAK, ÜLKESİNE VE MİLLETİNE YÖNELİK HER TÜRLÜ TEHDİT VE TECAVÜZÜ BERTARAF EDEBİLECEK GÜÇ VE KARARLILIKTADIR.

BU DUYGULARLA, BAŞTA EBEDİ BAŞKOMUTAN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK VE ONUN SİLAH ARKADAŞLARI OLMAK ÜZERE, KOMUTANINDAN ERİNE KADAR BU MÜCADELEYE İŞTİRAK EDEN BÜTÜN KAHRAMANLARIMIZI, ÖZGÜRLÜK VE BAĞIMSIZLIĞIMIZ UĞRUNA HAYATLARINI FEDA EDEN AZİZ ŞEHİTLERİMİZİ, EBEDİYETE İNTİKAL EDEN VE HAYATTA OLAN KAHRAMAN GAZİLERİMİZİ BİR KEZ DAHA RAHMET VE ŞÜKRANLA ANAR, BÜYÜK TÜRK MİLLETİNİN VE KAHRAMAN TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNİN BU ANLAMLI GÜNLERİNİ KUTLARIM...

 
 
'' IRKLARIN ÜSTÜNDE TÜRK IRKI "

Back To Top




GONDEREN: asi_krall on 03/17/2011 22:13:03


teşekkürler nursel ablam emeğine sağlık komutanım süpersin

Back To Top




GONDEREN: kavakyelleri on 03/18/2011 09:50:34






--------------------------------------------------------------

http://www.imza.biz/http://www.imza.biz/http://www.imza.biz/http://www.imza.biz/http://www.imza.biz/http://www.imza.biz/http://www.imza.biz/http://www.imza.biz/http://www.imza.biz/http://www.imza.biz/http://www.imza.biz/http://www.imza.biz/

Back To Top




GONDEREN: siyahBULUT on 03/18/2011 16:08:19


İNSANLIK DERSİ

Çanakkale Savaşlar'ında savaşıp, bir kolu ile bir ayağını kaybeden Fransız Generali Bridges, yurduna döndükten sonra anlattığı bir savaş hatırasında şöyle diyor:
"Fransızlar, Türkler gibi mert bir milletle savaştıkları için daima iftihar edebilirsiniz.Hiç unutmam.Savaş sahasında döğüş bitmişti.Yaralı ve ölülerin arasında dolaşıyorduk az evvel, Türk ve Fransız askerleri süngü süngüye gelip ağır zaliyat vermişlerdi.Bu sırada gördüğüm bir hadiseyi ömrüm boyunca unutamayacağım.Yerde bir Fransız askeri yatıyor, bir Türk askeride kendi göleğini yırtmış onun yaralarını sarıyor, kanlarını temizliyordu.Tercüman vasıtası ile şöyle bir konuşma yaptık:
- Niçin öldürmek istediğin askere ediyorsun? Mecalsiz haldeki Türk askeri şu karşılığı verdi:
"Bu Fransız yaralanınca cebinden yaşlı bir kadın resmi çıkardı.Birşeyler söyledi, anlamadım ama herhalde annesi olacaktı.Benim ise kimsem yok.İstedim ki, o kurtulsun, anasının yanına dönsün". Bu asil ve alicenap duygu karşısında hüngür hüngür ağlamaya başladım.Bu sırada, emir subayım Türk askerinin yakasını açtı.O anda gördüğüm manzaradan yanaklarımdan sızan yaşlarımı dondurduğunu hissettim.Çünkü, Türk askerinin göğsünde bizim askerinkinden çok ağır bir süngü yarası vardı ve bu yaraya bir tutan ot tıkamıştı.Az sonra ikisi de öldüler..."

Fransız Generali BRIDGES
Çanakkale Savaşları

ÇANAKALE ŞEHİTLERİNİ SAYGIYLA ANIYORUZ RUHUNUZ ŞADD OLSUN .





--------------------------------------------------------------
PROFİL
Back To Top




GONDEREN: siyahBULUT on 03/19/2011 00:46:47


ASİ PAYLAŞIM SÜPERRR   NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE





--------------------------------------------------------------
PROFİL
Back To Top




GONDEREN: asi_krall on 03/20/2011 12:58:26


teşekkürler bulut abla

Back To Top
07/08/2024



*** SanalKahve.com 2008-2023 ***