Malzemeler:
- yarım kilo mantar
- 300 gr tavuk göğsü
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 3 diş sarımsak
- 1 adet soğan
- 1 kaşık salça
- tuz, karabiber, kekik, fesleğen
Hazırlanışı:
Büyük bir tavada sıvıyağı ısıtıp, kuşbaşı doğranmış tavukları kavurun. Baharatlarını ekleyip, kavurmaya devam edin. Doğranmış mantarlar ekleyerek suyunu çekene kadar kavurun. İnce doğranmış soğanı, ezilmiş sarımsağı ilave edip, karıştırın. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp, ikiye bölün. Küçük doğranmış domatesi ve biberleri de tavada biraz soteledikten sonra salçasını ve suyunu ekleyip karıştırın. Güveç kaplarınıza karışımı paylaştırıp, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede peynirler eriyene kadar pişirin ve sıcak servis yapın.