Toplam bakislar: 2125 - Toplam yanitlar: 2 |
|
GONDEREN: Almira on 12/15/2008 17:44:21 |
|
Diyet Muhallebi
Malzemeler:
Tarçın veya Mevsim Meyveleri Diyet Sıvı Tatlandırıcı 3 Çorba Kaşığı Nişasta 3 Çorba Kaşığı Süt 750 ml Diyet Süt
Hazırlanışı:
Bir tencerede un, nişasta ve diyet sütü pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çırpın. Tencereyi ocağa alıp karışım kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın. Kaynadıktan sonra 1-2 dakika içinde ateşten indirin. Dilediğiniz kadar tatlandırıcı ekleyin. Yayvan bir cam kaba boşaltıp soğumaya bırakın.Tarçın veya mevsim meyvesi ile süsleyerek servis yapın. Diyet sıvı tatlandırıcı kimyasal madde olduğundan gelişme çağındaki çocuklar yememelidir.
Diyet Izgara Bonfile
Malzemeler:
* 1 yemek kaşığı bal * 2 yemek kaşığı sirke * 1/2 bardak domates suyu * 1 yemek kaşığı margarin * 1 çay kaşığı kırmızı biber * 1 diş ince kıyılmış sarımsak * 1/2 çay kaşığı karabiber * 1/4 bardak doğranmış soğan * 1/2 çay kaşığı tuz * 750 gr dilimlenmiş bonfile
Hazırlanışı:
Küçük bir tencerede soğan, sarımsak ve kırmızı biberi margarinle çevirin. İçine domates suyu, sirke, bal, tuz ve kara biberi ekleyin. Kaynayana kadar karıştırın. Sos koyu bir kıvama gelene kadar kaynatın. Bu arada, bütün halindeki etin yağlı kısımlarını bir bıçakla ayırın. Bir fırça yardımıyla hazırladığınız sosu üzerine sürün. Kızdırılmış ızgarada yedi dakika kadar pişirin. Arzu ettiğiniz pişme oranına göre 5-7 dakika daha pişirebilirsiniz. Çevirdikçe üzerine sos sürmeye devam edin. Eti dilimleyerek servise sunun.
Diyet Balıklı Pilav
Malzemeler:
* 1 su bardağı pirinç * 200 gr dilimlenmiş beyaz balık * 2 çorba kaşığı tereyağı * 1 kahve fincanı beyaz şarap * 2 adet doğranmış soğan * maydanoz, zeytinyağı, tuz * 4 su bardağı sebze suyu * 1 kahve fincanı parmesan
Hazırlanışı:
Tereyağı, soğan ve 2 kaşık sebze suyunu pembeleşinceye kadar pişirin. Şarapta bekletilmiş balığın yarısını ve pirinci ilave edin. Kısık ateşte pişirin. Şarabı ilave edin. Pirinç yumuşayana kadar yaklaşık 18 dakika pişirin. Sıcak sebze suyunu azar azar ilave edin. Kalan balığı hafifçe yağlanmış bir tavada pişirin. Pilav hazır olunca parmesan, tuz ve maydanozu ekleyin. Karıştırıp tabaklara bölüştürün ve ayrı pişirdiğiniz balık dilimleriyle üzerini süsleyin.
|
|
GONDEREN: Almira on 12/15/2008 17:52:25 |
|
Diyet Ezme
Malzemeler:
* 3 adet taze biber (isteğe göre biber artırılabilir) * 3 adet domates * 4 orta boy patlıcan * 3 diş dövülmüş sarımsak * zeytinyağı, tuz, nar ekşisi veya limonsuyu
Hazırlanışı:
Patlıcan, domates, biberler yıkanır. Tepsiye dizilip sıcak fırında içleri pişene kadar pişirilir. Soğuduktan sonra kabukları soyulur ve iyice ezilir. Geri kalan malzemeler ilave edilip servise sunulur.
Diyet Lazanya
Malzemeler:
350 gr yağsız kıyma, 2 soğan, 3 diş sarmısak, 1 tablet et suyu, 1,5 su bardağı sıcak su, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı salça, 4 domates, 3 yemek kaşığı mısır unu 1 paket lazanya, 2 su bardağı süt, 100 gr kaşar peyniri, maydanoz, tuz, karabiber.
Hazırlanışı:
Soğanı ince doğrayıp, sarmısakları iyice dövün. Kıymayı bir tencerede kavurun. Eğer yağı fazlaysa süzün veya havlu kağıtla fazlasını alın. Soğan ve sarmısakları ekleyerek 4 dakika arasında pişirin. Et suyu tableti ve suyu karıştırın. Kıymaya kekik, domates salçası, ve domatesleri ilave edin. Kapağını kapatarak 15 dakika kendi halinde pişmeye bırakın. Daha sonra 1 çorba kaşığı mısır ununu biraz soğuk suyla karıştırıp tencereye dökün. 3 dakika kadar ocağın üzerinde bırakın. Fırın kabına haşladığınız lazanyalardan, tepsiyi kaplayacak şekilde dizin. Kıymalı sosun bir kısmını dökün. Tekrar bir sıra lazanya dizin ve kalan sosun hepsini dökün. En üste son lazanyayı koyun. Kalan iki çorba kaşığı mısır ununu biraz soğuk sütle karıştırın ve ezin. Kalan sütü küçük bir tencereye alın. Isıttıktan sonra mısır unlu karışıma katın ve sürekli karıştırın. Sütü tekrar tencereye alın. Kaynamaya başlayana dek devamlı karıştırın. 2 dakika pişirin. İçine rendelenmiş peynirleri ekleyip tuz ve karabiber ile tadlandırın. Tekrar karıştırıp ocaktan indirin. Sosu lazanyanın üstüne döküp orta derece ısıda 30 dakika pişirin. Üzeri pişip, hafif sararınca fırından çıkarın. Üzerine kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz.
Yoğurtlu Diyet Salata
Malzemeler:
* 1 adet amerikan göbek salata * 100 gr diyet beyaz peynir * 2 adet salatalık * 100 gr diyet yoğurt * 1 tatlı kaşığı tuz * 2 diş sarımsak
Hazırlanışı:
Amerikan göbeği ve salatalığı ince parçalar halinde doğradıktan sonra tabağa yerleştirin. Üzerlerine beyaz peynir rendeleyin. Sarmısakları ezdikten sonra yoğurtla karıştırın. Tuzu ekleyin. Bu karışımı salatanın üzerine döktükten sonra servis yapın.
Diyet Çilekli Tart
Malzemeler:
2 su bardağı un Kreması için: 1 su bardağı süt, 1.5 çorba kaşığı tatlandırıcı, 2 çorba kaşığı un ; Üzerine: 500 gr çilek, 1 su bardağı tatlandırıcı, 1 paket çilek jölesi 1 çay bardağı pudraşekeri 1 adet yumurtanın akı 1 paket vanilya, margarin
Hazırlanışı:
Öncelikle, tartı hazırlayın. Bunun için, 2 su bardağı un, 1 çay bardağı pudra şekeri, 1 paket vanilya, yumurtanın akı ve margarini yoğurun. Yuvarlak bir tepsiye yağlı kağıt serip, hamuru yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından alıp, soğumaya bırakın. Bu arada kremayı hazırlayın. Bunun için, 1 su bardağı süt, tatlandırıcı ve çorba kaşığı unu kısık ateşte pişirin ve soğutun. Soğuyan tartı kalıptan alın. Üzerine kremayı sürün. Çilekleri dizin. Jöleyi, 1 su bardağı tatlandırıcı ile hazırlayın.Çileklerin üzerine gezdirin. Soğuk olarak servis yapın.
|
Back To Top |
|
GONDEREN: Almira on 12/15/2008 17:56:06 |
|
Fırında Brüksel Lahanası
Malzemeler:
* Yarım kilo Brüksel lahanası * 100 gr taze kaşar peyniri * 1 su bardağı süt * 4 çorba kaşığı Diet Life Plus * 1 adet yumurta * Kara biber * Tuz
Hazırlanışı:
Brüksel lahanalarını derin bir tencerede haşlayın. Ve, iyice süzün. Şayet iri iseler, ikiye doğradıktan sonra, fırın tepsisine dizin. Diet Life Plus, süt, yumurta, rende kaşar peynirin yarısı, kara biber ve tuzu karıştırın. Bu karışımı, lahanaların üzerine dökün. Kalan rende kaşar peynirinin de, en üstüne serpiştirin. Ve, önceden 200 derece ısıtılmış fırında, üzeri kızarana kadar pişirin.
Kabak Mücver
Malzemeler:
2 kabak 2 dal dereotu 1-2 dal taze soğan 1 çorba kaşığı un (30 gr) 1 yumurta akı 1 tatlı kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri ya da beyazpeynir Kızartmak için sıvıyağ Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
* Kabakları temizleyip iri iri rendeleyip fazla suyunu sıkın. Yumurta akını ayrı bir kapta kar halinde çırpın. Dereotunu ve taze soğanları yıkayıp kıyın.
* Unu bir kaba alıp kaşarpeyniri, tuz ve karabiberle harmanlayın. Dereotu, taze soğan ve kabağı ekleyip karıştırın. Yumurta akını azar azar ilave ederek yedirin. Düzgün bir karışım elde edinceye kadar karıştırın.
* Kızartmak için sıvıyağı tavada kızdırıp kabaklı karışımdan kaşık kaşık alarak ilave edin. İki tarafı da kızarınca kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak olarak servis yapın.
Pazılı Omlet
Malzemeler:
3 adet yumurta Tuz Taze çekilmiş karabiber 50 g. (15 yaprak) pazı 1 çorba kaşığı Mavi-Yeşil Light Bitkisel Margarin 50 g. Mavi-Yeşil Light Beyaz Peynir
Hazırlanışı:
• Yumurtalar çukurca bir kaba kırılıp, tuz ve karabiberle birlikte iyice köpükleninceye kadar çırpılır. • Pazı yaprakları yıkanıp, süzdürülür ve ince ince doğranır. • Bizim margarinin yarısı bir tavada eritilir. Pazılar ilave edilerek üzerine bir kapak kapatılır ve yaklaşık 2 dakika orta ateşte pazılar yumuşamaya bırakılır. • Tuz ve biberi eklenip, karıştırılır ve tekrar kapağı kapatılıp, kısık ateşte 5 dakika pişirilir. • Pişen pazılar ateşten alınır ve biraz ılınınca Mavi-Yeşil Light beyaz peyniri ufalanıp, içine ilave edilir. • Bir omlet tavası orta ateşe oturtulup, kalan Bizim margarin eritilir. Yağ kızınca yumurtanın yarısı tavaya boşaltılır. Tava saat yönünde çevirilerek yumurtanın tavaya eşit yayılması sağlanır. • Omletin altı kızarmaya başlayıp, tahta bir spatula ile tavadan kurtulunca, tava hafifçe ileri geri sallanarak omletin tavadan tamamen kurtulması ve üstteki sıvı yumurtanın yanlara yayılması sağlanır. • Omletin üstü yarı sulu (ağır akar) hale gelince peynirli-pazılı harcın yarısı omletin bir yarısına yayılır. • Spatulanın yardımı ile omlet ikiye katlanır. 15 saniye kadar pişirilip spatula yardımı ile diğer tarafı çevirilir. Diğer tarafı da 15 saniye pişirilerek ateşten alınır. • Kalan yumurta ve harç ile aynı şekilde diğer omlet de hazırlanarak servis yapılır.
Acı Soslu Makarna
KAÇ KİŞİLİK: 5 HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk PİŞME SÜRESİ: 15 dk
# 1 paket makarna # 4 diş sarımsak # 2 acı sivribiber # 2 acı kırmızıbiber # Yarım demet maydanoz # 1 tatlı kaşığı tozşeker # 5 çorba kaşığı sıvıyağ # 4 çorba kaşığı beyaz üzüm sirkesi # 2 su bardağı su # Tuz
Hazırlanışı:
* Makarnayı tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün. Üç kaşık sıvıyağ ekleyip harmanlayın.
* Sos için; sarımsak ve biberleri temizleyip kıyın. Bir tavaya su, sirke, şeker, tuz, sarımsaklar ve biberleri ilave edip 5 dakika orta ateşte pişirip ocaktan alın. Maydanozları temizleyip kıyın. Maydanoz ve kalan sıvıyağı sosa ekleyip karıştırın.
* Hazırladığınız biberli sosu makarnanın üzerine gezdirin. Servis tabaklarına paylaştırıp sıcak olarak servis yapın.
|
Back To Top |
|
|