REKLAM

Paylaş:
RSS 1.0     RSS 2.0

Toplam bakislar: 2246 - Toplam yanitlar: 0

GONDEREN: Simqe_ on 12/28/2010 19:53:49


Terbiyeli Patlıcan Salatası


Malzemeler;


2 Büyük boy patlıcan



2 küçük boy sogan (soganlarla duygusal bag kurmak yok sonra kesince arkasından aglıyorsunuz...)
Domates kaçtane canınız isterse



Yeşil biber (4 güzel)



Yeşillik(Marul&kıvırcık türevleri hariç.Bazı yörelerde atom dedikleri marul türleri filan var onlar ve daha nice benim bilmediklerim onlarda yok unutun . )

Yapılışı ;

Patlıcan herzamanki gibi közlenir.

Şaka şaka sanki hepinizin evinde güzine soba var olsa patetes közleyin derim zaten.

Neyse salata herzamanki gibi hazırlanır.Soganları büyük domatesleri küçük kıyma taraftarıyım daha sonra fikrimi degişebilirim ama.
Soganı büyük dogramayı seviyorum zira kıtır kıtır güzel oluyor ama o restoranlarda kagıt gibi dilmiyorlarmı kıskanmıyor degil insan.
domates küçük dogranmalı ki suyu çok çıksın salatamız (ve tabi merhum patlıcanlarımız) domates suyu banyosu yapsın.


Şimdi gel gelelim patlıcan problemine (Havuz problemi gibi oldu)

Ocagı yakın ve patlıcanları gaz ocagının üzerindeki ızgaraya yatırın yanyana. Tabiiki ocak kirlenicek cesaret yoksa zaferde yok ...
Arada sırada patlıcanları çevirinki tüm yüzünün kabugu yanar gibi olsun.Bu işin en zor tarafı Patlıcanın saplarına yakın yerleri pişirmek maşayı aramaya erinenler için elinizi önce yıkayın sonra çevirin diyorum yoksa çok acıyo parmaklar...


Patlıcanlar İyice kararıp buharlı lokomotif gibi ses çıkardıgı zaman varya hah iste o ozman geç kalmışsınız demek


Neyse çok yakarsanız kabugu kolay soyuluyo ama ısraf oluyo büyük kısmı yakmazsanız anam anam o ne işkence parmaklarınız yana yana kabuk soyuyosunuz.

Benim tavsiyem dograma tahtasının 10 cm yukarısından patlıcanı sapından tutup sallayın yukardan aşagı dogru döner kesergibi kabugu bıçakla ayırın .


Tüm kabuklardan is ve karadan kurtulunca güzelim patlıcanlar çıplak olarak dograma tahtasında yatarken üzerlerine birazcık kaya tuzu serpiştirin.

Niye kaya tuzu çünkü saglıklı, niye kaya tuzu çünkü seviyom, niye kaya tuzu bıçakla vuruken güzel ses çıkıyo :d Kaya tuzunu nerden aliim derseniz normal tuz kullanın ben bile bazen kaya tuzu kavanozunu açmaya erinip boşattıveriyom paket tuzu(Sahi Salina diye bi marka vardı noldu?Bide Billur Tuz (Biil-luur-Tuz))


Velhasıl Kelam Patlıcanları dograma tahtası üzerinde satır kıyma yapar gibi bi güzel kıyın bıçakla. Arada bıçagın sırtı ile tersini yüzüne çevirip biraz pul biber az miktarda limon ve olmazsa olmaz zeytin yagı ekleyin içine.
İyice hamur kıvamına gelince patlıcanlar ki ozman 2 patlıcanın yetmeyecegini düşüneceksiniz yüksek olasılıkla (Gözümüz doysun diye 3 hatta 4 patlıcan közleyebilirsiniz.)


İşte limonlu zeytinyaglı patlıcan hamurumuz hazır olunca salatanın kalanı ile iyice karıştırıyoruz

Geriye Sıcak ekmekler ve çay kalıyo onuda bi zahmet hallediverin ...



 

 bütün bunları bu müzik eşliğinde hazırlayın ama cok daha lezettli oluo

11/29/2024



*** SanalKahve.com 2008-2023 ***