REKLAM

Paylaş:
RSS 1.0     RSS 2.0

Toplam bakislar: 3045 - Toplam yanitlar: 2

GONDEREN: ReeL on 12/15/2010 17:23:06



BU DA KAYINVALİDEMİN YAPTIĞI

 
KAYSERİ YAĞLAMASI


Hamuru:
5 su bardağı un
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 paket yaş maya
yeterince ılık su
1 tatlı kaşığı tuz

sosu için:
350 gr. kıyma
3-4 adet soğan
2-3 domates ya da 2 çorba kaşığı salça
yarım paket margarin (ya da tereyağı)
2-3 adet yeşil biber
kırmızı biber,maydanoz,tuz



yapılışı:
*Mayayı ılık suda eritip,diğer malzemelerle birlikte yumuşak bir hamur yapıyoruz.
*15 dakika dinlendirip, yumurta veya limon büyüklüğünde bezeler hazırlıyoruz.
*Pasta tabağı büyüklüğünde merdaneyle ya da küçük oklavayla açıyoruz..(unla açacağız ama fazla un tavada yanar, mümkün mertebe az kullanmalı)
*Yağsız teflon tavada arkalı önlü çok kurutmadan pişiriyoruz.
*kıyma yemeklik doğranmış soğan ve diğer malzemeleri kavuruyoruz.
*1 çay bardağı su ilave edip biraz pişiriyoruz..pişen hamurların üzerine bu içten 1-2 kaşık koyup lahmacun yapar gibi üst üste koyup dörde kesiyoruz ve sarmısaklı sarımsaklı yoğurtla servis yapıyoruz..(Kendi usulünde dörde bölünen her bir parça kendi etrafında rulo yapılıp yoğurda batırılarak yenilir.)

AFİYET OLSUN.............






--------------------------------------------------------------








GONDEREN: SeRhAT_66 on 12/22/2010 09:15:26


oyyy adminem sabah sabah bu ne ağzımın suyunu aktırdın yav nefis gözkyor elerine sağlık





--------------------------------------------------------------

Back To Top




GONDEREN: ReeL on 12/22/2010 20:38:17


Afiyet Olsun Serhat Adminimm ..:)





--------------------------------------------------------------




Back To Top
11/29/2024



*** SanalKahve.com 2008-2023 ***