MELİH CEVDET e sormuşlar 2evlilik nedir2diye.Eskiden demiş,kıztarafı ve oğlan tarafının ailesi biraraya gelir,yeni çiftin kuracağı yuva için beraber hazırlık yapılır,beraberce yeni ev düzülürdü.Tabi o zamanlar evler genelde bahçe içinde müstakil evlerdi.Oyüzden buna 'evlenmek'denirdi.Şimdi ise yeni evliler apartman dairelerinde yani katlarda oturuyorlar,bu yüzden artık evlilik 'katlanmaktır'demiş.
''-Nir adam gazeteye ilan vermiş:Eş arıyorum.''Ertesi gün yüzlerce mektup almış.Hepsi aynı şeyi söylüyormuş.''Benimkini alabilirisin''
''-Bir adam karısına arabasının kapısını tutuyorsa emin olabilirsiniz.''Ya arabası yenidir ya da karısı!''
''Birgenç babasına sorar:''Baba evlenmek kaça mal olur?''Baba cevap verir:''Bilmiyorum oğlum,ben hala ödüyorum.''
''Evli erkeklerin psikolojisi arkadaşlarla lokantaya gitmeye benzer,istediğin yemeği sipariş edersin,sonra yanındakinin istediğini görüp 'Keşke onu isteseydim'dersin
''-Evliliğin ilk yılında adam konuşur kadın dinler,ikinci yılında kadın konuşur adam dinler,üçüncü yılında her ikisi konuşur,komşular dinler.
''-Bir kavgadan sonra kadın kocasına bağırırı:''Seninle evlendiğimde tam bir aptalmışım''.Adam cevap verir:Evet aşıktım,fark edemedim.''
''-bir davette bir kadın sorar;Alyansını yanlış parmağına takmıyormusun?Diğer hanım cevap verir:-Evet yanlış adamla evliyimde ondan''
erkeklerde yaş:20 yaş FİAT gibi küçük ama hızlı/20-30 yaş PORSHE gibi hızlı ve konforlu/30-40 VOLVO biraz sıkıcı ama teknik olarak mükemmel/40/50 yaş OPEL yapabileceğinden fazlasını vaad eder/50-60 ESKİ FORD harekete geçirmek için karbiratöre biraz alkol koymak gerekir.demişler...