REKLAM

Paylaş:
RSS 1.0     RSS 2.0

Toplam bakislar: 2754 - Toplam yanitlar: 1

GONDEREN: baran_8 on 05/16/2009 09:44:46

Eskiden Türkiye de parnın değerli olduğu dönemde ilçenin birinde bir deli yaşarmış.Çoğu zaman parasız,pulsuz dolaşıp diğer insanlardanpara istermiş.Sık sık para istenmesinden bıkan biri''Git kardeşim işine,Tanrı versin,ben vermiyorum.''diye gır gır geçmiş.Ama deli ya bu,inanmış ve sormuş:-Tanrıdan nasıl isteyeceğim?  Diğeri:Postaneye git,telgraf çek!..demiş başından savmak için.Bizimki doğru postaneye gitmişve şöyle bir telgraf yazmış:Yüce Tanrım,benim param yok,bana acele100lira gönder!Telgrafı gören memur:Olmaz kardeşim demiş.Bu dediğini yapamam!Ama bizimki diretince postanede kavga çıkmış.Olay ilçe makamına iletilmiş.Kaymakam durumu anlamış.Deliyi makamına çağırtarak,ilçe memurlarının maaş bodrosundan kestirerek topladığı 50lirayı deliye vermiş.-Bak demiş,sen telgraf çektin ve Tanrı da sana 50 lira gönderdi.Bizim deli sevinmiş,parayı almış.Bu para ona bir ay yetmiş.Para bitince tekrar soluğu postanede almış ve şöyle bir telgraf yazmış:-Yüce Tanrım makamına:Yüce Tanrı'm,benim param yok,bana acele 100lira gönder ama kaymakamı aracı koyma çünkü yarısını kesiyor!..

GONDEREN: kapadokya on 05/17/2009 07:18:29

SÜPPEEEEEEERRRRRRRRRRRRRRRRR............

Back To Top
11/24/2024

*** SanalKahve.com 2008-2023 ***