için yanıyorsa kapatıver gözlerini beni dinlemek için hazırla kendini sana bir bahçe anlatacağım
bir bahçe ki; göletler-dereler-mermer havuzlar fiskiyeler-çeşmeler-selsebiller ağzından su akan aslanlar var su var az evvel yanıyordun değil mi? şimdi nasıl? seni biraz olsun serinletebildim mi? kana kana içebildin mi ?
sakın açma gözlerini dinlemeye devam et beni yüzer yıkanır çalkalanırız akar sulanırız su oluruz
sen yeter ki kapalı tut gözlerini sen yeter ki beraber getir yüreğini anlatacaklarım henüz bitmedi
sana daha ağaçları göstermedim ki! yol kenarındaki bir gelin odasını andıran beyazçiçekli bademler pembe çiçekli kayısılar incir ağaçları yakut damlaları gibi parlayan narlar zümrüdü andıran yeşil erikler var
görüyorsun değil mi? dallara uzanabildin mi? meyvalardan toplayabildin mi? nasıl da lezzetli değil mi? bal gibi
bir daha ki sefere gösteririm çiçekleri bir gezmede çözülmez bu bahçenin kerameti bu bahçe öyle bir bahçe ki; sularının serinliğini meyvalarının lezzetini çiçeklerinin renklerini sözlerden yüreğine döker gizli gizli
açma kapalı tut gözlerini unutma beraber getir yüreğini dinlemeye devam et beni sen iste yeter ki cennete bile götürürüm seni bir melek gibi