REKLAM

Paylaş:
RSS 1.0     RSS 2.0

Toplam bakislar: 1585 - Toplam yanitlar: 0

GONDEREN: nevval on 05/06/2009 09:53:16

Eylül yüzünü gösterdi nihayet.
Özlemişim. . . Sabah serinliğini, rüzgarın usul usul yaprakları konuşturmasını.
Ve nedense en çokta grimsi hüzün bulutlarını. Belki de bana benzedikleri için. . .

Hep eylülü sevdim, hep eylül oldum hayatımda. Mevsimim hep 'sonbahar' . . . . .
Her ne kadar MAVİye aşık olsam da, rengim hep karalar bağlar.

Mevsimim 'sonbahar'. . . dallarımdan birer birer düşüyor yapraklar.
Sararma faslı bile olmadı döktüğüm yaprakların. Henüz yemyeşilken öyle birden bire. . .
Birdenbire kırıldı dallarım. Bir mevsim bu kadar çok şey alıp götürür mü insandan? Bir mevsim bu kadar çok benzer mi 'bana' ?!

Çok sevdim hep yağmurları, rüzgarları, yere düşen sarı yaprakları. . . Delice yağan yağmurlara, kopan fırtınalara rağmen kendi bahçemde büyüyordum saklı gizli. Kimsenin bilmediği bir düş bahçesinde, el değmemiş bir kır çiçeği iken, bir sonbahar rüzgarı hiç acımadan kökümle beraber kopardı beni. Hani seviyorum ya sonbaharı, sesimi bile çıkaramadım. . .

Tıpkı ben bu mevsim işte. Aramızdaki fark, o senede bir kez sadece üç ay sürüyor, benim sonbaharım ise ömür boyu. . .

Dertli bir eylül bendeki. Ağlamaktan usanmayan bir sonbahar. Yüzümdeki maskenin altında kara bulutlar.
Gözlerimde dinmeyen sağanak yağmurlar. Hüzünlerim hep gök gürültülü, hayallerim parçalı bulutlu. Ve umutlarım, kuruyup toprağa karışıp sonsuza dek terk edilmiş bir sarı yaprak. . .

Adım 'Eylül', soyadım 'Sonbahar'. . .
Yağmurlar gözyaşım, şimşekler en büyük sızım. . .

Ve 'SEN' !!!
Sonbaharımda döktüğüm onca yaprak ardından sana yalvarırken, sen arkasına dönüp bakmadan esip geçen bir rüzgar. . .
istemeden dalımı kırıp, göz göre göre kurumaya mahkum eden bir rüzgar. . . 'SEN' mevsimimin en büyük acısı ve tarifi olmayan en büyük mutluluğu olan rüzgar. . .

Ben eylülsem, ben sonbaharsam rüzgarsız olamam. Beni yerle bir eden bir fırtınaya dönse de 'SEN' dediğim bu rüzgar, bu sonbahar o rüzgarsız yaşayamaz !

Kurumuş bir sonbahar yaprağıyım şimdi ayakların altında. . . Hadi rüzgar olup este yine sürükle beni sonu olmayan bir nehre. . . Bir daha dönüşüm olmasın diye !

11/06/2024

*** SanalKahve.com 2008-2023 ***