REKLAM

Paylaş:
RSS 1.0     RSS 2.0

Toplam bakislar: 1186 - Toplam yanitlar: 0

GONDEREN: dam-la on 10/30/2010 09:59:23


BİR DİLEKLE SONSUZ MUTLULUĞA AÇILAN KAPI....


Hiç denediniz mi, gönlünüzü Allah’a açıp da O’na yönelmeyi ve istediniz mi O’na çok ama çok yakın olmayı?

Yoksa olmuyor, hala olamıyor mu? Belki de hala Allah ile aranızdaki o doyulmaz güzelliğin lezzetini tadamadınız mı?

Namazlar, ibadetler gözünüzde mi büyüyor ve yıllar geçiyor… geçiyor da hala Rabbi’nize karşı içinizde o sımsıcak güzel duyguları ve kıpırtıları hissedemiyor musun?

Hala Allah için heyecanlanan ve sevgisiyle coşan bir gönüle sahip olamadınız mı? Hala mutsuz ve huzursuz musunuz? Ve bir sevgi, bir mutluluk arayışında mısınız?

Ölmeden önce, dünya hayatını yaşarken ruhun Allah’a ulaşmasının üzerimize farz olduğunu biliyor muydunuz? Ve ancak bu dilek sayesinde hem dünyada ve ahirette mutluluğa ve kurtuluşa ulaşacağınızı da biliyor muydunuz?

Yapılması gereken, ölmeden önce bütün Allah dostları gibi, sadece bir dilekle Allah’a yönelmek, yani ruhumuzu Allah’a ulaştırmayı dilemek! Zümer 54’e göre üzerimize ölüm gelmeden Allah’a yönelip, O’na telsim olmak üzerimize farz kılınmış:

39/ZUMER-54: Ve enibu ila rabbikum ve eslımu lehu min kalbi en ye’tiyekumul azabu summe la tunsarün (tunsarüne).
Rabbinize (Allah’a) yönelin (ruhunuzu Allah’a ulaştırmayı dileyin) ve O’na (Alla’a) teslim olun. Üzerinize azap (kabir azabı) gelmeden önce (ölümden önce). Yoksa sonra yardım olunmazsınız.

Ve Rabbimiz Şura 13 ve Ankebut 5’e göre O’na yönelen her kesim mutlaka kendisine ulaştıracağına söz veriyor.

42/ŞURA-13: Alahu yectebi ileyhi men yeşau ve yehdi ileyhi men yunib (yunibu).
“Allah, dilediğini Kendisine seçer ve O’na yöneleni, Kendisine hidayet eder (ulaştırır).”

29/ANKEBUT-5: Men kane yercü likaallahi fe inne ecelallahi leat (leatin).
“Kim Allah’a mülaki olmayı (hayattan Allah’a ulaşmayı) dilerse, o takdirde muhakkak ki Allah’ın tayin ettiği zaman mutlaka gelecektir (ruhu mutlaka hayattayken Allah’a ulaşacaktır).”

Adbul Kadir Geylani Hazretleri de bu konu da buyuru ki:
“Allah’ın yoluna sülük (yolculuk) eden, mutlaka Allah’a vasıl olur (Allah’a ulaşır). Hz. Abdul Kadir Geylani’nin Menkıbeleri CEVHERDEN GERDANLIKLAR Muhammed bin Yahya Et-Tadifi

Onlar Allah’ın Dostlarıydı ve Allah’a erdiler. Üzerlerine emanet olan ruhlarını ölmeden önce Allah’a ulaştırıp teslim ettiler. Rad 21’de buyurulduğu gibi Allah’ın ulaştırılmasını emrettiği ruhlarını O’na ulaştırıp teslim ettiler. Vuslata ermek, yani ruhun ölmeden önce Allah’a kavuşması.

13/RAD-21: Vellezine yasılüne ma emerallahu bihi en yusale ve yahşevne rabbehum
Ve onlar Allah’ın (ölümden evvel), Allah’a ulaştırılmasını emrettiği şeyi (ruhlarını), O’na (Allah’a) ulaştırırlar. Ve Rab’lerine karşı huşü duyarlar

Said-i Nursi hazretlerinin de söylediği gibi:
-Faniyim, fani olani istemem, acizim, aciz olani istemem. Ruhumu Rahman’a teslim eyledim gayr istemem! (Risale-i Nur orijinal Sayfa 500, 26.söz)

İşte hidayet; Bakara 120’ye göre ruhun ölmeden önce Allah’a ermesi, ulaşması!

2/BAKARA-120: İnne hudallahi huvel huda
“Muhakkak ki Allah’a ulaşmak (var ya) işte o, hidayettir.”

O halde siz de sadece birdilekle, “ölmeden önce ruhunuzu Allah’a ulaştırmayı dilemekle” açılan sevgi ve mutluluk kapısından içeri girmeye ve vuslata ermeye hazır mısınız?

Hazır mısınız, Rabbimiz’e gönlünüzün taa ötelerinden gelen bir dileği ulaştırmaya! İstemez miydiniz, böylece gönlünüzde Allah sevgisi bir anda yeşeriversin ve kalbinizin kapısı Allah’a açılıp içine bir anda Rahmet girsin de, içinizde Allah’a karşı bambaşka duygular uyansın ve artık ibadetler sizin için bir zevk haline gelsin?

İster misiniz Rabbimiz’e dost olmayı ve gönlünüzü O’na bağlamayı, O’nunla aranızdaki o sevgi bağını kurmayı ve Allah sevgisini yaşamayı?


__________________

Suna Dedim se Sen, Leyla Dedim se Sen'sin..
--------------------------------------------------------------------------- -----

İşte Allah’ın daveti, O’na ulaşmak ve O’na dost olmak! Ahir zamanda insanlığın aradığı mutluluğun püf noktası, kalpte bir uyanışın ve Allah sevgisinin başlayacağı Kur’an-ı Kerim ışığında bir MUTLULUK REÇETESİ!
O halde hiç zaman kaybetmeden, hemen şimdi kaldırın ellerinizi, kapatın gözlerinizi ve deriiin bir nefes alın ve gönlünüzü Allah’a öyle bir bağlayın ve kalbinizden Allah’a Onu istediğinizi bildirerek kendinizi öyle bir Mevlaya bırakın ve deyin ki:“Ya Rabbi! Ölmeden önce ben de sana ruhumu ulaştırmak istiyorum. Hani senin ermiş evliyaların var ya, Hz. Veysel Karani, Hz. Mevlana, Hz. Yunus, Hz. Rabia, Hz. Meryem ve daha birçokları, onlar sana nasıl ermişler, nasıl senin evliyan olmuşlarsa, ben de onlar gibi sana ermek, ruhumu Sana ulaştırmak, ölmeden önce Sana kavuşmak istiyorum. Beni de ermiş kullardan eyle ve dostluğuna kabul et Ya Rabbi! (amin).”

09/29/2024



*** SanalKahve.com 2008-2023 ***