Toplam bakislar: 1850 - Toplam yanitlar: 0 |
|
GONDEREN: te5ir_ on 10/10/2010 15:34:06 |
|
Hazır yufka ile tirit yemeği yapılışı için gerekli malzemeler ve yapılışı yufkaları 3 er adet üst üste koyup sıkıca rulo yapıyoruz ve fırında 15-20 dakika üzeri biraz pembeleşinceye kadar pişir. sonra daha önceden haşlayıp küçük parcalara ayırdığım tavuk etlerini kızarmış yufkanın üzerine koydum ve ılık olan tavuk suyunu fırından yeni çıkmış olan yufkaların üzerine dökdüm ağzını kapatıp yarım saate yakın bekledim.(benim evde hazırda bir but bir bir tavuk göksü vardı onları haşladım haşlarken içine bir tanede bütün olarak soğan koydum.) servis yaparken süzme yoğurdu inceltip üzerine yaydım ve kırmızı biberli tereyağı kızartıp servise hazır hale getirdim. gercekten çok güzel bir lezzeti var kütahya yöresinde yufkacıya tiritlik yufka dedinmi hazır veriyorlar fırında kızarmaya gerek kalmıyor yani .yapmak isteyen arkadaşlara afiyet olsun
|
|
|