REKLAM

Paylaş:
RSS 1.0     RSS 2.0

Toplam bakislar: 1057 - Toplam yanitlar: 0

GONDEREN: Zerre on 10/06/2010 23:09:44


 

Gurbet Nedir, Gutbetciler Kimdir
İnsanların alıştığı, sevdiği topraklarda, sevdiklerinin bulunduğu, kendini mutlu hissettiği yerlerde yaşamak istemeleri en doğal haklarından biri. Ama bazen ayrılıklar, öyle zor gelirki fakat, bazen iş, bazen ideal hayaller geregiya da çeşitli başka sebeblerden dolayı kaçınılmaz bir hal bir yaşam tarzı olabiliyor.
Zaman zaman gurbet, ayrılıklar konusunda düşüncelerimizi çeşitli şekillerde dile getirir, duygularımızı paylaşırız. Gurbet için zor bilmecedir. ya da Gurbet o kadar acı ki.’’ diye başlayan hüzünlü nağmeler kulağımıza gelir, bizleri bir hüzün çemberine sarar sarmalar ve alır bir yerlere götürür.

Ayrılıklardan kurulmuş hayatlar birbirlerine benzer. Kimi anadan babadan kimi de evlatlarından, kimi de vatandan, yardan ayrılmıştır, hasret duygularıyla yürekler yanıp tutuşmuştur.

Aslında Dünya hayatı, biz DÜNYA SÜRGÜNÜ olan insanlar için başlı başına GURBET değil midir ? Ama Rabbimiz bize bahşetmiş belirli bir süre için dünya hayatını ve tüm güzellikleride biz insanlar için var etmiş. Dünyayı cennet bahcesine ya da cehenneme cevirmeyi insan iradeleri belirlemiş.Acısıyla, tatlısıyla, hüzünlerimizle, sevinçlerimizle yaşayıp gidiyoruz.

09/20/2024



*** SanalKahve.com 2008-2023 ***