ÇİKOLATALI SUFFLE
Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağ
4 yemek kaşığı un
1 su bardağı sıcak süt
100 gr çikolata
4 yemek kaşığı şeker
2 yumurta (sarısı ile beyazı ayırın)
Hazırlanışı
1-Önce sıcak sütün içinde parçaladığınız çikolataları eritin.
2-Sonra tereyağını kısık ateşte küçük bir tencerede eritin.
3-Kısık ateşte ocaktayken, unu ekleyip , karıştırın.
4-Tereyağlı unumuza erimiş sütlü çikolatayıda karıştırıp kısık ateşte karıştırmaya devam edelim.
5-Tenceredeki karışım koyulaşınca buna iki yumurta sarısını ekleyin ve güzelce karışıma yedirin.
6-Bu aşamada artık altını kapatın ve yumurta beyazlarınızı çırpmaya başlayın.Parlak ve yumuşak tepeler oluşsun.
7-Yumurta beyazınıza dikkatlice çikolatalı karışımı ekleyip karıştırın. Yumurta beyazları sönmeden iyice karıştırmalısınız.
8-Ben büyük fincanlarımı kullanmaya karar verdim bu defa, içlerini yağlayıp şekerledim ve suffle ile doldurup 40 dakika 180 derecede pişirdim. Siz suffle kaplarınızda da yapabilirsiniz.
Üzerine pudra şekeri döktükten sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun