REKLAM
BLOGLAR  
 
RSS
sevgililer günü nereden çıkmış?
Gönderme zamanı 02/02/2009 16:08:54 by stroyy

sevgililer günü nereden çıkmış?



“Eski Roma'da 14 Şubat bütün Roma halkı için önemli bir gündü. Çünkü bu günde Roma'da, tanrı ve tanrıçalarının kraliçesi olan Juno'ya duyulan saygıdan ötürü tatil yapılırdı. Juno ayrıca Roma halkı tarafından kadınlık ve evlilik tanrıçası olarak da biliniyordu. Bu günü takip eden 15 Şubat gününde ise Lupercalia bayramı başlıyordu.

İmparator 2. Claudius, Roma'yı kendi katı kuralları ile zalimce yöneten bir hükümdardı. Onun için en büyük problem ordusunda savaşacak asker bulamamaktı. Ona göre bu durumun tek sebebi Romalı erkeklerin aşklarını ve ailelerini bırakmak istememeleriydi. İşte bu yüzden Roma'daki tüm nişan ve evlilikleri kaldırdı.

Aziz Valentine de, Claudius'un hükümdarlığı zamanında Roma'da yaşayan bir papazdı. Kendisi gibi papaz olan Aziz Marius ile birlikte Claudius'un yasağına rağmen gizlice çiftleri evlendirmeye devam etti. Ancak İmparator bu durumu bir süre sonra öğrendi. Aziz Valentine insanları evlendirmeyi sürdürdüğü için tutuklandı ve yaptıklarının cezası olarak sopa ile dövülerek öldürüldü. Milattan sonra 270 yılının 14 Şubat gününde Hıristiyan şehitliğine gömüldü.

Yıllar geçtikçe yavaş yavaş 14 Şubat, sevgililerin, aşıkların birbirlerine aşk mesajları yolladığı bir gün haline geldi. Bununla pararel olarak Aziz Valentine de bütün sevenlerin koruyucu azizi haline gelip böyle anılmaya başlandı.”  Günümüzde ise 14 Şubat bazı toplumlarda sevgililerin birbirlerine hediyeler ve çiçekler aldıkları özel bir gün olarak kutlanmaya devam ediliyor. Bunun doğal sonucu olarak olayın ticari yönü çok gelişmiş ve yapılan reklamlar ve kampanyalar ile başka boyutlar kazanmış.

(Ç)ALINTI

Etiketler: Sevgililer Günü Nereden çıkmış



Paylaş:



Görüntülenen 1 - 1 arasi, toplam 1 Yorum mevcut

Gönderen: stroyy
02/02/2009 17:39:39

evet sizce sevgililer günü nedir ? hadi bakalim en güzel sevgililer gününü kim açiklayacak..!



bence..! sevgi sözcüklerinin havada uçuştuğu yaşlı dünyamızda sevgiliye en hoş hediye, kimi zaman güzel bir şiir... Her şeyden önemlisi sevgiyi dile getirmek ve yok olmasına izin vermemek... Sevginin kolay bulunmadığı günümüzde kolayca harcanması da en kalp kırıcı olanı... Saf ve temiz sevginin, mutluluğun, aşkın gününde en güzeli tatlı bir sürprizle sevdiğinin karşısına çıkmak... Kısacası bu özel günde yanınızda gerçekten sevdiğiniz birisinin olması ve sevginizin karşılığının olduğunu bilmek herhalde hepsinden çok ama çok daha önemli...!



ETIKETLER


*** SanalKahve.com 2008-2023 ***